2014-12-03

W nowym serwisie iPKO możesz wybrać i realizować przelewy w najwygodniejszy dla Ciebie sposób. Wystarczy, że zalogujesz się do swojego konta, a następnie:

  • w sekcji „Przelew do odbiorcy” wskażesz odbiorcę przelewu oraz rachunek, z którego przelew ma być zrealizowany, kwotę i tytuł przelewu, a następnie potwierdzisz operację kodem z aktywnego narzędzia autoryzacji (podanie kodu nie będzie wymagane dla przelewu do zdefiniowanego odbiorcy, dla którego wyłączona została opcja potwierdzania kodem). Jeśli nie masz jeszcze zdefiniowanych odbiorców na swoim rachunku z tego poziomu zlecisz również przelew jednorazowy wypełniając formularz przelewu dodatkowymi danymi

 

  • wybierzesz z menu „Transakcje”, „Przelewy” a następnie rodzaj przelewu, który chcesz zrealizować (np. jednorazowy, do ZUS, do US, z karty), wypełnisz formularz przelewu i potwierdzisz operację kodem z aktywnego narzędzia autoryzacji lub

 

  • wybierzesz z menu „Rachunki”, wskażesz konto, z którego chcesz zrealizować przelewy, wybierzesz rodzaj realizowanego przelewu w opcji „Na skróty”, następnie wypełnisz formularz przelewu i potwierdzisz operację kodem z aktywnego narzędzia autoryzacji

Przelew zrealizujesz również z poziomu historii wykonanych operacji zarówno sześciu ostatnich prezentowanych na pierwszej stronie po zalogowaniu, jak również pełnej historii rachunku prezentowanej w sekcji „Rachunki”. Wybierając dowolną operację z historii możesz skorzystać z kilku opcji, min. „wykonaj ponownie”, „wykonaj przelew”, „dodaj do odbiorców”.

 

W nowym iPKO możesz wybrać i zlecać przelew w najwygodniejszy dla Ciebie sposób. Zlecisz go zaledwie kilkoma kliknięciami myszką. Z poziomu strony głównej opłacisz rachunki i dokonasz płatności.

Jak to wygląda w praktyce?


Do nowego serwisu iPKO zalogujesz się:

  • ze strony pkobp.pl, wybierając przycisk „Zaloguj się” a następnie „iPKO Nowy serwis”
  • ze strony  https://www.ipko.pl/nowe/.

Do logowania użyj tych samych danych co w dotychczasowym iPKO. Co więcej, nie musisz od razu decydować, który serwis będzie Twoim domyślnym: dotychczasowy czy nowy. Możesz z nich korzystać równolegle, a przełączenie pomiędzy serwisami jest możliwe w ramach tej samej sesji logowania.