Kuchnia indyjska i polska

Subkontynent indyjski stanowi konglomerat narodowościowy i mozaikę kulturową. Wiele czynników złożyło się na powstanie współczesnej sztuki kulinarnej tego rozległego terenu, który zamieszkują liczne narodowości, społeczności, wyznawcy wielu religii, nacje mówiące różnymi językami. Mnogość kolorów, smaków, zapachów jest nieodłącznym elementem kuchni indyjskiej w której królują przede wszystkim: lokalne indyjskie produkty spożywcze i specyficzne przyprawy. Kuchnia ta inspiruje od lat tzw. świat zachodu.

Niepowtarzalną atmosferę podróży kulinarnej do Indii i Bengalu mogą Państwo przeżyć w Restauracji Bombaj Tandoori, gdzie wnętrza ujmują estetyką i elegancją, a kucharze z Indii i Bangladeszu gotują orientalne dania wg receptur swoich przodków. Bombaj Tandoori jest pierwszą na Śląsku kuchnią o profilu indyjskim. Doskonałe jedzenie, nastrojowe wnętrze jak również oprawa muzyczna dopełniają wrażenia estetyczne. Restauracja ma duży potencjał lokalowy, zaspokaja oczekiwania klienta indywidualnego oraz grup zorganizowanych, dla których aranżuje na życzenie bankiety w oparciu o tradycyjną polską kuchnię lub inspirowane indyjskim orientem.

Serdecznie Państwa zapraszamy, cały tydzień 12.00-23.00.

RABATY w programie Platinium, Aurum:

    5% - dla płatności powyżej 50zł
    10% - dla płatności powyżej 100zł